HAFTALIK ETKİNLİKLERİMİZ

HAFTALIK ETKİNLİKLERİMİZ

Okulumuz sarı sınıf öğrencileri , fasülye çimlendirmelerini yapmışlar , böcekleri tanımışlar ve altıgen ile dokuz rakamını öğrenmişlerdir. Böylelikle "HAFTALIK ETKİNLİKLERİ"ni tamamlamışlardır. Fasulye Çimlendirme;Fasulyelerin hızlı büyümesi için pamuğun ıslaklığı oldukça önemli. Pamuk hiçbir zaman kuru kalmamalı, çok sulu olmamalıdır. Pamuk kurudukça az miktarda su ekleyerek nemlendirebilirsiniz. Fasulyelerin filizlendiğini çok kısa sürede gözlemleyebilirsiniz. Fasulye tohumu 15-20 °C'de çimlenmekte, 15 °C'nin altında yavaşlamakta, 10 °C'nin altında ve 35°C'nin üstünde ise çimlenme çok az veya hiç olmamaktadır. Çıkış ekimden sonra optimum nem ve sıcaklıkta 7-10 gün sonra olur. Çimlenme 15 °C'nin altında yavaşlar. Düşük sıcaklıklarda çıkış süresi 20-25 gün olabilir. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir. Her ürün toplandıktan sonra mutlaka sulanır. İki haftada bir sulama sırasında gübre şerbeti verilirse verimi çok artar. 

BÖCEKLER 

Böcekler eklem bacaklılar şubesinin sınıfı ve tür ve takson bakımından en kalabalık hayvan sınıfıdır. 1.000.000'dan fazla olan tür sayılarıyla Dünya'daki en fazla türe sahip canlılardır. Dünya'nın hemen hemen her yerinde bulunur ve bazen çok yoğun popülasyonlarda görülebilirler. Her yıl birkaç bin böcek türü tanımlanmaktadır. Toplam tür sayısının 2.000.000 (eski tahminler) ila 30.000.000 (daha güncel tahminler) kadar olduğu tahmin edilmektedir. Birçok böcek inanılmaz parlak ışık ve renk görüşüne sahip olduğu halde bazıları renk körüdür. Kırmızı rengi göremeyen arılar cisimleri sarı, yeşil ve mavi renkte görmekte ve ayrıca ultraviyole ışınlarını da görme yeteneğindedir. 

ALTIGEN

Bir altıgen, altı kenarı ve altı köşesi olan çokgendir. Ayrıca kenarları ve iç açıları eşitse düzgün altıgen olarak adlandırılır. Düzgün altıgenin iç açılarının her biri 120°'dir. Düzgün altıgen altı eşkenar üçgenden oluştuğu için alanı ve çevresi kolayca bulunabilir. Altı kenarlı, altı açılı kapalı şekil, müseddes.

DOKUZ RAKAMI

Daire 360 derecedir ve daireyi eşit parçalara böldüğümüzde nihai sayı her zaman 9'a eşittir. Yani; 360 3+6+0 = 9. 



SARI SINIF

22.03.2024 81

22-03-2024